top of page

Usein kysyttyjä kysymyksiä

 • Pääsenkö näkemään muitakin eläimiä?
  Meillä asuvat kanat ja kilpikonna viihtyvät kesäisin ulkona. Voit halutessasi tavata myös heidät.
 • Myyttekö alpakanvillaa tai lankaa?
  Toistaiseksi ei. Neljästä alpakasta ei riitä kehrättäväksi langaksi kovin paljoa. Villaa saattaa riittää esimerkiksi askartelutarpeisiin, mutta sen myynnistä ilmoitamme nettisivuilla tai somekanavissa.
 • Voinko syöttää alpakoita?
  Vieraillessasi meillä saat alpakan pellettejä, jota voit syöttää kädestä alpakoille. Voit myös tarjota ruohoa. Ethän syötä mukanasi olevia herkkuja, hedelmiä, muita kasveja tms.! Ne voivat olla haitallisia tai jopa myrkyllisiä alpakoiden ruuansulatukselle.
 • Voinko maksaa pankkikortilla?
  Tällä hetkellä maksutapoina toimivat ainoastaan käteinen ja Mobilepay ja laskutus yrityksille.
 • Millaiset aukioloajat teillä on?
  Kotikunnaan alpakkatila toimii ajanvarauksella, eli se on auki vain sopimuksen mukaan. Ajanvarauksella varmistetaan että meillä on aikaa juuri sinua varten ja että alpakat saavat elää alpakkamaista elämää myös rauhassa ihmisiltä. Tilamme ei ole kotieläinpiha, jonne voi tulla ilmoittamatta katselemaan eläimiä. Paikka on myös perheemme koti - ethän sinäkään tykkäisi, jos pihallesi tulisi vierailijoita kesken muiden suunnitelmiesi. Voit varata ajan helposti sähköpostitse kotikunnaanalpakat@gmail.com tai numerosta 040-3553550.
 • Voiko teille tehdä ryhmävierailuja?
  Voi. Ota yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse niin sovitaan yksityiskohdista tarkemmin.
 • Voiko teillä majoittua?
  Ei voi ainakaan vielä. Jos etsit majapaikkaa, aivan naapurissa sijaitsee Rantola B&B.
 • Mitä voin tehdä Karunassa? Onko lähistöllä kiinnostavia paikkoja?
  Aivan tilan vieressä on Rantolan uimaranta, jossa voit käydä uimassa. Kesäaikaan naapurissa vanhassa meijerissä on esillä taidenäyttely. Syömään ja juomaan pääset Rantolan puotiin ja Rantolan kievariin 100 m päässä. Rannan toisella puolella Karunan kalliorannassa 1 km päässä on venesatama, mukava leikkipuisto ja laavu. Hiukan kauempaa 3,5 km päästä löytyy Karunan näköalatorni ja luontokohteita: Traphaan luola ja pirunpelto. Kesän sesonkivihannekset ja muuta löydät Kamparsin luomutilalta ja Hännilän tilalta. Hännilästä löydät myös majoitusta ja hevostoimintaa.
 • Otatteko työntekijöitä tai harjoittelijoita?
  Meillä ei ole toistaiseksi tarvetta työntekijöille, eikä luultavasti riittävästi työtunteja tarjolla esim. eläinalan harjoittelun suorittamiseksi. Jos olet vailla harjoittelupaikkaa, voit kuitenkin laittaa viestiä, niin katsotaan mitä voidaan tehdä asialle.
 • Onko teillä kahvilaa tai ruokapaikkaa?
  Meillä ei ole kahvilaa tai ruokapaikkaa. Tilavierailuihin kuuluu kahvi/mehu ja pieni makea sen kanssa. Iltavierailuihin kuuluu tee/kaakao ja pieni suolainen. Kesäaikaan suosittelen lämpimästi vierailemaan 100m päässä Rantolan puodissa maistamassa herkullisia hampurilaisia tai Rantolan kievarissa pizzalla.
 • Missä alpakat asuvat?
  Alpakat ovat kotoisin Etelä-Amerikasta, Perun Andeilta. Ne elävät siellä melko karuissa olosuhteissa. Täällä ne elävät alpakkalassa, ulkorakennuksessa johon ne pääsevät säältä suojaan ja halutessaan ulos laidunaitaukseen.
 • Sylkevätkö tai potkivatko alpakat?
  Alpakat voivat sylkeä ollessaan pelokkaita tai vihaisia. Ne harvoin sylkevät ihmistä, vaan ne sylkevät muita alpakoita kohti kiistellessään esimerkiksi ruuasta. Alpakat ovat ystävällisiä jos sinäkin olet niille ystävällinen - ethän siis kiusaa, jahtaa niitä tai kohtele kovakouraisesti.
 • Mitä alpakat syövät?
  Alpakat ovat märehtijöitä, joiden pääasiallinen ravinto on vapaasti saatavilla oleva kuiva heinä. Kesällä ne syövät laidunta. Lisäksi ne saavat pellettejä, kauraa, vitamiineja ja kivennäisaineita.
bottom of page